Eén jurk sprong er echt uit…

…een Sisi-jurk, dat had ik in mijn hoofd. Het viel me echter enorm tegen hoe zwaar en warm deze jurken zijn! Niet handig voor in de zomer, haha.

Stephanie.

De mooiste dag van Stephanie en Luuk

Stephanie en Luuk trouwden in de zomer bij Strandpaviljoen Timboektoe in Wijk aan Zee. Wilde ze in eerste instantie voor een simpele en goedkope trouwjurk gaan, veranderde ze toch wel van gedachten toen ze eenmaal in een prachtige échte bruidsjurk van Bruidsmode Hedwig stapte.

Het bruidsverhaal van Stephanie

Waar was je naar op zoek toen je een afspraak maakte bij Bruidsmode Hedwig?

Voordat ik een afspraak maakte bij Bruidsmode Hedwig, was ik al bij twee andere bruidszaken geweest. Ik wilde heel graag een Sisi-jurk, zo’n wijdvallende prinsessenjurk. Het viel me echter enorm tegen hoe zwaar en warm deze jurken zijn! Aangezien we onze bruiloft in de zomer gepland hadden, viel deze jurk af. Ook lange mouwen leek me niet prettig met warm weer. Verder had ik online veel rondgekeken naar de verschillende soorten jurken. Wat mij erg aansprak was een wat hoger gesloten model met een speciale rug en het liefst tule omdat het zo’n speelse look geeft.

Je had zelf dus al een goed beeld van jouw toekomstige jurk?

Ja, eigenlijk wel. Online had ik een hele mooie jurk gezien van Lilian West en ik heb toen Miranda van Bruidsmode Hedwig gebeld met de vraag of zij deze jurk voor mij wilde bestellen.

En was deze jurk online net zo mooi als in het echt?

De jurk die ik online had gevonden en ook had doorgegeven aan Miranda, had geen tule maar een zijdeachtige stof aan de onderkant. Mijn wens voor tule had ik voor deze jurk dus aan de kant gezet. Echter, door een samenloop van omstandigheden, kwam er een soortgelijke jurk binnen mét tule! Toen ik de jurk zag, was ik zo blij dat ik ook deze jurk wilde proberen. En je raadt het misschien al; dit werd dus mijn trouwjurk. Met tule!

Het werd dus uiteindelijk precies de jurk die je al in gedachten had; een mooie rug, hooggesloten en met tule.

Ja inderdaad! Door de tule schrok ik overigens nog behoorlijk tijdens de fotoshoot! We trouwden op het strand en hadden onze fotoshoot in de duinen. Over een onverhard pad, overal takjes en stekelige planten, moesten we naar het mooiste plekje lopen. Ik was zo bang dat de tule daarvan zou beschadigen. Uiteindelijk hebben we alle takjes eruit kunnen halen en was er gelukkig helemaal niks te zien. Nu kunnen we er om lachen en is de fotoshoot prachtig geworden, maar de schrik zat er wel even in!

Wiens reactie op de jurk zal je nooit vergeten?

Mijn moeder en schoonmoeder werden allebei emotioneel toen ze mij in de trouwjurk zagen. Mijn man werd er helemaal stil van, mooie momenten om nooit meer te vergeten.

Welke tips kan je aanstaande bruiden geven?

In eerste instantie dacht ik eraan om een simpele, goedkope, witte jurk te kopen, maar het is echt heel leuk om een mooie trouwjurk uit te kiezen en aan te hebben tijdens dé dag. Het is het me meer dan waard geweest om in een echte trouwjurk te trouwen. Ook de hele ervaring van het uitkiezen en passen van de jurk met de mensen die met je meegaan, is onvergetelijk. Heel waardevol.

Bekijk van tevoren online welke modellen er allemaal zijn en bedenk wat je belangrijk vindt. Zo ben ik dus van mijn Sisi-droom afgestapt omdat het toch niet handig bleek te zijn. Zo is het hebben van een lange sleep niet praktisch als je ’s avonds wilt gaan dansen op het feest. Bedenk goed hoe jouw bruiloft eruit gaat zien en welke jurk daar goed bij past.

Meer bruidsverhalen lezen?

Lees alle mooie verhalen over het uitkiezen van hun jurk en de bruiloft. Ook geven de bruiden stuk voor stuk een gouden tip voor aanstaande bruiden!

Lees hier alle sprookjes