Bruidsverhaal

Bruidsverhaal Mirjam

By 28 december 2018 No Comments

Eén jurk sprong er echt uit…

Je kunt alles nog zo in de puntjes willen organiseren, uiteindelijk telt er maar één ding: …….all you need is love!

Mirjam.

De mooiste dag van Mirjam en Hans

Mirjam beleefde haar prachtige weekend op verschillende locaties; door de grachten van Amsterdam tot het zeer fraaie Oude Slot in Heemsteede.

Het bruidsverhaal van Mirjam

Vertel eens meer over het bijzondere aanzoek dat jij kreeg!

Als klein meisje al droomde ik, zoals vele vrouwen, van een grootse prinsessenbruiloft met alles erop en eraan. Ik ontmoette mijn ‘prins’ Hans 17 jaar geleden, we startten ons leven samen, kregen twee prachtige zoons, maar…een bruiloft was er nooit van gekomen.

Tot (hoe romantisch) 14 februari van dit jaar: volkomen onverwacht vroeg Hans mij ten huwelijk tijdens één van mijn repetitie-avonden met Musicalgroep The Cast. Terwijl ik nietsvermoedend mijn solo als ‘Spreekstalmeester’ uit onze musical Drie Musketiers ten gehore bracht, stapte ineens Hans in smoking uit de coulissen. Ik dacht dat ik water zag branden, wat een verrassing! Ten overstaan van al mijn musicalvrienden ging hij op zijn knieën onder luid applaus van de hele groep.

Wow wat romantisch…

Na bijna 17 jaar samenzijn, gekenmerkt door ongelooflijke hoogtepunten maar ook zware stormen, voelde het toeleven naar een weekend vol liefde als één groot cadeau!

Jullie hebben er direct een weekend van gemaakt?

Ja, een weekend vol liefde was de bedoeling….en dat is het ook geworden. Om alles ten volle te kunnen beleven met ons gezin, kozen wij ervoor om de feestelijkheden over twee dagen te verdelen. Op vrijdagavond genoten wij van een fantastisch diner op een salonboot, varend door de grachten van Amsterdam. De aanwezigheid van onze 31 beste vrienden en familie, in combinatie met de geweldige ambiance en het voortreffelijke diner maakten deze avond intiem en onvergetelijk.

Zaterdag 22 september 2018, de officiële trouwdag, mochten wij gebruikmaken van de gastvrijheid van onze beste vrienden in Heemstede. De trouwjurk aantrekken, de aankomst van Hans en de jongens met de trouwauto, de first look, de toast met fantastische homemade weddingcake… het vond allemaal plaats in hun prachtige huis en tuin.

Na de fotoshoot met het gezin, volgden ’s avonds onze trouwceremonie en feest in het Oude Slot Heemstede. Deze is helemaal geworden zoals wij het droomden: een feest van liefde vol persoonlijke elementen en verhalen. Op het moment dat ik de trouwzaal binnenkwam, aan de arm van mijn vader, voelde ik mij een intens gelukkig en rijk mens. Een vijftal liedjes door onze vrienden van Musicalgroep The Cast maakten het sprookje compleet.

Na de intense ceremonie, met een lach en een traan, volgde er een spetterend feest! Dansen is mijn grote passie en met mijn Surinaamse roots zat de ‘swing’ er al jong in. Dus dit element was onmisbaar op onze bruiloft! Tot in de late uurtjes was het nog onrustig op de dansvloer…

Onze bruiloft is nog mooier geworden dan wij ooit durfden dromen. Als wij terugkijken dan voelen we grote dankbaarheid. Dankbaar dat we zó de liefde hebben kunnen vieren met alle dierbaren om ons heen. Je kunt alles nog zo in de puntjes willen organiseren (en geloof me, dat heb ik gedaan: na vier keer ceremoniemeester te zijn geweest voor een ander, heb ik goed af kunnen kijken), uiteindelijk telt er maar één ding: …….all you need is love!

Hoe zou jij de stijl van je trouwjurk omschrijven?

Mijn trouwjurk reflecteert eigenlijk heel goed mijn persoonlijkheid: vrouwelijk, romantisch, sophisticated en een tikkeltje sexy. Ik stapte Bruidsmode Hedwig binnen zoals ik eigenlijk het hele leven benader: relaxt, zonder verwachtingen en vertrouwensvol. Ik had geen andere bruidszaken bezocht en nauwelijks door bruidsmagazines gebladerd; ik wíst gewoon dat ik hier mijn jurk zou vinden. Het werd een heel bijzondere ochtend samen met mijn moeder en beste vriendin. Na vijf verschillende jurken te hebben gepast, kwamen we tot de conclusie dat ze me eigenlijk allemaal mooi stonden, maar er was er maar één die echt bij mij paste. En dat was deze exclusieve, met kant afgewerkte, strapless jurk van Enzoani. Op mijn verzoek werd de voorkant van de jurk speciaal voor mij aangepast, waardoor ik uiteindelijk een uniek custom-made ontwerp droeg op mijn bruiloft!

Na zo’n spetterend trouwweekend zit je vast vol met tips voor aanstaande bruiden?

Eigenlijk heb ik maar één tip voor aanstaande bruiden: zorg dat de grote dag jullie dag wordt. Neem de tijd om samen te dromen en jullie wensen vorm te geven. Er zijn altijd mensen die (vaak goedbedoeld) allerlei tips en adviezen willen geven, maar luister naar je eigen gevoel bij de keuzes die je maakt.

En een tweede tip: als je de mogelijkheid hebt, verdeel de feestelijkheden over 2 dagen! Zo heb je meer rust en tijd om alles te beleven en er ten volle van te genieten!

Bruidsjurk: Enzoani van Bruidsmode Hedwig in Castricum
Fotografe: Saskia Beek Fotografie www.saskiabeek.nl
Trouwlocatie: Oude Slot Heemstede

Meer bruidsverhalen lezen?

Lees alle mooie verhalen over het uitkiezen van hun jurk en de bruiloft. Ook geven de bruiden stuk voor stuk een gouden tip voor aanstaande bruiden!

Lees hier alle sprookjes