Marloes en Lumanda hadden een prachtig bruiloft tijdens corona…

…eigenlijk zag ik er best tegenop om trouwjurken te passen. Gelukkig stelde Miranda mij heel snel op mijn gemak en kon ik alles over me heen laten komen.

Marloes.

De mooiste dag van Marloes en Lumanda

De coronacrisis kon de wens om de liefde te vieren én te bezegelen niet tegenhouden. Op 17 juli 2020 gaven Lumanda en Marloes elkaar het ja-woord. Klein en intiem, eigenlijk precies zoals ze in eerste instantie van plan waren.

Het bruidsverhaal van Talisa

Hebben jullie lang getwijfeld om de bruiloft te verzetten vanwege alle maatregelen rondom corona?

Het was allemaal best spannend rondom de datum van trouwen. Toen we hoorden dat er versoepelingen aankwamen, hebben we wel een reservedatum in de agenda gezet maar uiteindelijk toch besloten om het op de originele datum te houden. We hebben het iets kleiner gevierd dan oorspronkelijk het plan was; 50 gasten overdag en ’s avonds tijdens het diner 25 gasten. In plaats van het feest, hebben we een uitgebreider diner gedaan en een zanger met gitaar laten komen. Als we er nu op terugkijken, hadden we het ook niet anders willen hebben. Het was zo intiem!

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?

In 2018 hebben we elkaar via Lexa ontmoet, nét voordat ik ruim weken naar Peru ging. Onze eerste date moest dus nog even wachten. We hebben elkaar uiteindelijk in Utrecht ontmoet en dat was meteen heel gezellig en relaxed. De volgende dag hebben we meteen weer met elkaar afgesproken!

Wie heeft wie ten huwelijk gevraagd?

Ik had een aantal plekken op Urk uitgezocht waar we mooie herinneringen aan hebben en toen heb ik Lumanda op een ‘trip down memory lane’ gestuurd. Op die bijzondere plekken heb ik haar via verhalen, foto’s en filmpjes meegenomen naar de hoogtepunten van het afgelopen jaar. De laatste plek was ons huis, waar ik alles versierd had met kaarsjes, rozen, ballonnen, slingers en champagne. Daar heb ik haar ten huwelijk gevraagd en er kwam gelukkig een volmondige ‘ja’! 

En toen kwam dé dag van bruidsjurken passen!

Eigenlijk zag ik er best tegenop, om trouwjurken te passen. Miranda zorgde er echter voor dat ik mij al heel snel op mijn gemak voelde. Deze jurk was ideaal, ik kon de rok en de top los van elkaar kiezen. Het mooie aan deze jurk vind ik het fijne kant met de subtiele glitters en de driekwart mouwen maken het voor mij echt ‘mijn’ jurk. 

Wat was het favoriete moment van de bruidsdag?

De hele dag was een sprookje, nog veel mooier dan we ons hadden kunnen wensen! Maar als ik één moment mag kiezen dan ga ik voor het moment dat we naar elkaar de geloften uitspraken. Dat hebben we ’s avonds laat, na het feest, samen op een strandje bij het Fort gedaan, met overal kaarsjes om ons heen. Het was echt een droom!

Heb jij een goede tip voor aanstaande bruiden?

Plan je dag zoals je dat zelf graag wil. Wij hebben vanaf het begin gezegd dat we een intieme bruiloft wilden, maar als je aan het plannen bent dan wordt het toch groter dan dat je misschien zelf zou willen. Door corona werden we ‘gedwongen’ het klein en intiem te houden, wat dus ook het allereerste idee was. Juist daardoor was onze dag echt ónze dag.

Fotografie: Met Pitt

Meer bruidsverhalen lezen?

Lees alle mooie verhalen over het uitkiezen van hun jurk en de bruiloft. Ook geven de bruiden stuk voor stuk een gouden tip voor aanstaande bruiden!

Lees hier alle sprookjes