Mijn ideale trouwjurk bestond uit delen van twee jurken…

…uiteindelijk heeft het eigen naaiatelier van Bruidsmode Hedwig, die aan de winkel vastzit, het bovenstukje gemaakt. Best spannend, want hoe zou dat eruit komen te zien?

Karin.

De mooiste dag van Karin en Bob

Op de super romantische locatie Huize Koningsbosch in Bakkum gaven Karin en Bob elkaar het jawoord. Dit is hun bruidsverhaal.

Het bruidsverhaal van Karin en Bob

Vertel eens, hoe hebben jullie elkaar ontmoet?

Bob en ik zijn in dezelfde omgeving opgegroeid, dus we kenden elkaar al lang van gezicht. Toch zijn we nooit echt bij elkaar in de buurt gekomen. Uiteindelijk heeft hij via een vriendin mijn e-mailadres en telefoonnummer gevraagd en was ons eerste contact via msn. Onze eerste date was op 1 februari 2005 in Artis en precies 12,5 jaar later heeft hij mij ten huwelijk gevraagd bij een kasteel in Italië.

Gekozen voor een eigen twist aan de bruidsjurk, wist je van tevoren wat je zocht?

Eigenlijk wist ik niet precies wat ik wilde. Ik had wel al wat tijdschriften gekocht en op internet gekocht, maar elke keer was het toch niet helemaal mijn jurk. Ik wist vooral heel goed wat ik niet wilde, haha!

Uiteindelijk ben ik met een open blik naar Bruidsmode Hedwig gegaan en heb verschillende jurken geprobeerd. Hierdoor merkte ik al snel wat ik wel en niet leuk vond.

Hoe heb je dé trouwjurk van jouw dromen uiteindelijk gekozen?

Op een gegeven moment had ik een jurk aan waarvan ik de bovenkant heel mooi vond, alleen de rest van de jurk niet. Vervolgens trok ik een andere jurk aan en die had datzelfde ‘probleem’, maar dan omgekeerd: mooie onderkant, niet zo’n mooie bovenkant. Miranda kwam toen met het idee om het bovenstukje door hun eigen atelier te laten namaken en op de andere jurk vast te zetten. Ik vond het best wel spannend, want hoe zou de jurk er dan uit komen te zien? Iedere passessie was hierdoor steeds verrassend, want de jurk werd steeds mooier en mooier…

De persoonlijke aandacht die ik in de winkel kreeg was echt super. Het was heel fijn dat Miranda met de oplossing kwam om de twee jurken met elkaar te combineren. Daarnaast kan je hardop al jouw wensen kenbaar maken omdat je geen ruimte hoeft te delen met andere aanstaande bruiden.

Inmiddels hebben jullie 2 kleine ventjes die ook geweldig gekleed waren op de bruiloft.

We wilden de jongens niet te stijf en serieus kleden, maar natuurlijk wel feestelijk. Op een gegeven moment kwam ik op het idee om ze in dezelfde kleur als hun vader te kleden. We hebben toen extra stof van het pak van Bob bijbesteld en daar zijn de giletjes van gemaakt. Ze zagen er echt super stoer uit met hun stoere jeans, sneakers en giletje!

Gebeurde er nog grappige dingen?

De ceremonie was heel leuk en persoonlijk. We hadden gekozen voor een zelfstandig trouwambtenaar en deze had samen met onze vrienden en familie de ceremonie vormgegeven. Het leuke hieraan is dat wij niet precies wisten wat er verteld zou worden, dit leverde veel onverwachte en mooie momenten op.

Ook nam een vriend tijdens de ceremonie het woord, hij wilde graag vertellen hoe we elkaar hadden ontmoet. Omdat hij hier niet precies de details van wist, had hij navraag bij een vriendin gedaan. Zij had alles via een spraakberichtje van WhatsApp naar hem toegestuurd. Uiteindelijk heeft hij dit gehele berichtje tijdens de ceremonie laten horen, echt hilarisch!

Gouden tips voor aanstaande bruiden?

Wil je de ceremonie echt heel persoonlijk maken, kies dan voor een zelfstandig trouwambtenaar. Het is wat duurder, maar bij ons was dat het meer dan waard. Wij hebben echt een onvergetelijke ceremonie gehad, waarin ook onze kinderen een groot aandeel hebben gehad. 

Bruidsjurk: Lillian West van Bruidsmode Hedwig Noord Holland
Fotografe: Evelien Hogers Fotografie
Trouwlocatie: Huize Koningsbosch in Bakkum

Meer bruidsverhalen lezen?

Lees alle mooie verhalen over het uitkiezen van hun jurk en de bruiloft. Ook geven de bruiden stuk voor stuk een gouden tip voor aanstaande bruiden!

Lees hier alle sprookjes