Ik had geen idee wat voor soort jurk ik wilde…

al droomde ik wel altijd al van zo’n mooie wijde prinsessenjurk. Uiteindelijk wilde ik me laten verrassen door Bruidsmode Hedwig en dat is zeker gelukt!

Ilona.

De mooiste dag van Ilona

Ze droomde altijd van zo’n mooie prinsessenjurk, maar wilde zich niet teveel blindstaren op dit plaatje. Ze ging er met open blik in en wilde zich vooral laten verrassen door Miranda van Bruidsmode Hedwig.

Het bruidsverhaal van Ilona

Waar was je naar op zoek toen je een afspraak maakte bij Bruidsmode Hedwig?

Toen ik de afspraak bij Bruidsmode Hedwig maakte, had ik werkelijk geen flauw idee wat voor soort jurk ik wilde hebben. Tuurlijk droomde ik van zo’n mooie wijde prinsessenjurk, een echte ball gown, welk meisje doet dat niet? Maar of dat ook mijn droomjurk was en het me zou staan, weet je natuurlijk niet van tevoren. Daarom ging ik met een open blik naar de boutique toe. Ik wilde me vooral laten verrassen door Miranda, zij heeft tenslotte de kennis in huis!

Had je helemaal geen specifieke wensen?

Bij het oriënteren naar een jurk zie je honderden jurken aan je voorbijgaan. Ik wist echter niet dat wat voor jurk mij zou staan. Wel had ik een voorkeur voor een bruidsjurk met kant. Miranda pakte een aantal jurken aan de hand van mijn wensen en haar kennis van zaken. Mijn ogen begonnen meteen te stralen! Ze gaf aan dat veel jurken bij mijn figuur wel goed zouden staan, maar dat het uiteindelijk gaat om de jurk die echt perfect bij je past. Aan die opmerking heb ik veel gehad tijdens het passen. Veel stonden goed, maar we zochten naar dé jurk natuurlijk.

Hoe heb je de keuze uiteindelijk gemaakt?

Na het passen van een flink aantal jurken, twijfelde ik nog steeds enorm! Ik vond ze allemaal mooi. Miranda gaf aan dat het geen probleem was om er nog even over na te denken. Je moet natuurlijk wel 100% achter je keuze staan. Maar na de eerste dag belde ik haar direct op om die ene specifieke jurk, die toch wel in mijn gedachten bleef hangen, te passen. En uiteindelijk is dat hem ook geworden. Een prachtige champagnekleurige trouwjurk van Sincerity. Geen wijde prinsessenjurk, maar wél met een prachtig kanten stuk in mijn taille. Het is een jurk die echt op mijn lijf was geschreven!

Wat is je bijgebleven van de passessies?

Tijdens de passessies hebben we ontzettend gelachen. Ik kwam met mijn moeder, schoonmoeder en mijn zoontje van amper 5 maanden. Miranda vond dit geen enkel probleem, waardoor het voor mij heel ontspannen was. Ohja, en bij de eerste passessies had ik ook nog een aantal gezellige zwangerschapskilo’s meegenomen. Deze verdwenen naarmate de datum van de bruiloft dichterbij kwam. Best cruciaal voor een perfect zittende trouwjurk. Miranda kwam meteen met het voorstel om een extra passessie in te plannen. Dit bleek ook hard nodig, want ik kon ongeveer zwemmen in mijn cups!

Wiens reactie op de jurk zal je nooit vergeten?

Ik had alleen mijn moeder en schoonmoeder meegenomen naar de passessie, zij waren de enigen die wisten hoe mijn jurk eruitzag. En uiteraard mijn zoontje van 5 maanden, maar die kan zijn mond wel houden ; ) Allebei moesten ze een traantje wegpinken tijdens het passen van de jurk én natuurlijk met de bruiloft. Maar de blik van mijn man was onbetaalbaar, hij vond me prachtig!

Wat is dé tip die je aanstaande bruiden wilt geven?

Ga er met een open blik in. Laat je niet teveel leiden door foto’s in boeken of online. Ieder lichaam is anders. Als je je blindstaart op 1 specifieke jurk, dan kan je weleens enorm teleurgesteld zijn als deze jurk niet mooi bij jou staat. Laat je verrassen en pas vooral flink wat jurken, absoluut geen straf! Op die manier weet je precies welk model of welke kleur mooi bij jou staat.

En neem een jurk waarin je je fijn voelt! Niet dat je het idee hebt dat je je buik moet inhouden of alleen maar heel rechtop moet lopen met schouders naar achteren. Uiteindelijk moet jij je goed voelen en een lekker dansje met je grote liefde kunnen maken op het feest. Laat je overweldigen door alle liefde van de dag en geniet!

Meer bruidsverhalen lezen?

Lees alle mooie verhalen over het uitkiezen van hun jurk en de bruiloft. Ook geven de bruiden stuk voor stuk een gouden tip voor aanstaande bruiden!

Lees hier alle sprookjes