In een grote schuur romantisch dineren op strobalen…

Niks geen tafelindeling of chique gedoe, we wilden juist een ongedwongen sfeer creëren en dat is fantastisch gelukt.

Femke.

De mooiste dag van Femke en Joop

Op een prachtige monumentale locatie, De Smaeckkamer in Beverwijk, gaven Talisa en Ron elkaar het ja-woord. Al voor de afspraak met Bruidsmode Hedwig had ze haar oog laten vallen op haar droomjurk. Maar of ze daar ook mee naar buiten stapte?

Het bruidsverhaal van Femke

Hoe is het huwelijksaanzoek gegaan?

Totaal onverwacht werd ik ten huwelijk gevraagd. Het was ook een ontzettend ‘normaal’ moment, dus ik was enorm verrast! De dag voor mijn verjaardag stonden wij de boodschappen uit te pakken en rende Joop (met zijn jas nog aan!) opeens naar boven. Hij kwam terug en ging direct op zijn knieën. Ik dacht eerst dat het een grap was, totdat ik de prachtige ring zag. Zijn plan was om mij die avond ten huwelijk te vragen, maar hij kon gewoon niet meer wachten!

Hoe heb je de ideale bruidsjurk gevonden?

Bij het zoeken van een trouwjurk heb ik veel inspiratie van Pinterest kunnen halen. Toen ik de jurk bij Bruidsmode Hedwig zag hangen, wist ik het meteen. Dit was dé jurk! Bij het uitzoeken van de jurk moet je goed naar je eigen gevoel luisteren en Miranda hielp me hier goed bij. Je weet het meteen als je de juiste jurk aantrekt. Ik begon te stralen en wist het meteen! Het is een heel bijzonder gevoel.

Jullie trouwden lekker dichtbij huis!

Ik heb altijd gezegd: Als ik ga trouwen, wil ik trouwen in het kerkje van Krommeniedijk! Een mooie bijkomstigheid is dat mijn schoonouders dichtbij het kerkje wonen en een grote schuur hebben voor feesten. Dat was dus heel mooi te combineren!

 

Met onze 100 daggasten hebben we gebarbecued in de schuur. Iedereen zat op strobalen met een wit kleedje eroverheen. Niks geen tafelindeling of chique gedoe, we wilden juist een ongedwongen sfeer creëren en dat is fantastisch gelukt. Na het diner kwamen er nog eens 100 avondgasten bij, je kan wel nagaan hoe groot die schuur dan is. Je had echter helemaal niet het idee dat je in een schuur stond omdat deze was omgetoverd tot prachtige feestlocatie.

 

Een schuur ombouwen tot trouwfeestlocatie is behoorlijk veel werk, heb je dat allemaal zelf gedaan?

Ik wilde heel graag een romantische sfeer creëren in de schuur en met mooie accessoires hebben we dat voor elkaar gekregen. Samen met een creatieve vriendin hebben we honderden lintjes gemaakt om aan lampionnen te hangen. Ook had ik aan iedereen gevraagd om potjes voor mij te sparen. Uiteindelijk hebben we 250 (!) potjes beplakt om daar kaarsjes, roosjes en gipskruid in te doen.

Verder ben ik gek op foto’s, dus deze mochten zeker niet ontbreken op onze bruiloft. Daar heb ik twee grote houten platen voor gebruikt. Op de ene plaat heb ik allemaal polaroidfoto’s van vroeger geplakt en op de andere foto’s van ons van de afgelopen acht jaar.

Het was behoorlijk wat werk, maar ik heb ook super genoten van alle voorbereidingen!

Zijn er nog dingen gebeurd die je totaal niet hebt zien aankomen?

Wij zijn onwijs verrast door onze lieve ceremoniemeesters, zij hadden namelijk een flashmob geregeld. Het begon met drie vrienden van Joop, maar met de minuut werd deze groep groter en groter, totdat de dansvloer bijna te klein was! Echt een hoogtepunt van de dag.

Ook zijn wij die avond opgehaald door een chauffeur in een Rolls Royce, een fantastische verrassing van onze ceremoniemeesters. Zij waren sowieso goud waard, want zij hebben ook een speciale rekening voor ons geopend zodat wij de komende 5 jaar op onze trouwdag uit eten kunnen gaan. Wat een leuk cadeau hè?

Heb je gouden tips voor aanstaande bruiden?

Genoeg tips! Als trouwambtenaar hadden wij Audrey Scharbay van de gemeente Zaanstad, wat een geweldige vrouw is dat. Zij heeft van onze ceremonie echt een feestje gemaakt met veel humor.

 

Ondanks dat het heel leuk is om het feest thuis te geven, moet je er wel rekening mee houden dat ALLES gehuurd moet worden. Van de statafels, champagneglazen, de tafelkleden tot de bar en alles daartussenin. Het lijkt in eerste instantie een goedkope oplossing, maar kan nog behoorlijk in de papieren gaan lopen.

Uiteraard moet je voor de trouwjurk bij Miranda van Bruidsmode Hedwig langs. Zij heeft mij heel goed geholpen.

Zorg ervoor dat je de dag op een mooie manier laat vastleggen door professionals. Dit is het geld meer dan waard. Zo hadden wij naast de fotografe ook iemand ingehuurd om de trouwdag vast te leggen met een video en drone, supergaaf om terug te kijken. Ook onze photobooth was een groot succes. Iedereen was daar zo enthousiast over, echt geweldig!

Bruidsjurk: Enzoani van Bruidsmode Hedwig in Castricum
Fotografe: Melanie Caitlin van Happy Photographer
Trouwlocatie: Trouwen kerkje in Krommeniedijk
Fotolocatie: Kennemerduinen

Meer bruidsverhalen lezen?

Lees alle mooie verhalen over het uitkiezen van hun jurk en de bruiloft. Ook geven de bruiden stuk voor stuk een gouden tip voor aanstaande bruiden!

Lees hier alle sprookjes